Як оформити резерв Оплата і доставка
Укр Рус
  • Ми працюємо: Пн - Пт з 9°° до 18°°
  • Прийом замовлень по телефону: в робочий час сайта
  • Обробка замовлень, оформлених через сайт: в робочий час
Резерв товару
Кількість:
0
До сплати:
0,00
Оформити резерв

Розділи

Прийом замовлень:

Яка вона, жінка 45+ в сучасних українських реаліях ?

Вікові зміни, такі як менопауза, збільшення ваги, гормональні перебудови, що ведуть до згасання репродуктивної функції та змінюють стан шкіри, нігтів і волосся, сприймаються більшістю жінок 45+ як кінець світу. Адже раніше вважалось, що цінність жінки або її жіночність - це здатність народжувати дітей. Однак українське суспільство адаптується під світові стандарти, і жінка може відчувати себе привабливою, енергійною та здоровою навіть в період клімактеричних змін.

Що відбувається в організмі жінки під час настання менопаузи? Чи завжди треба звертатися до лікаря? Як можна зменшити вплив вікових гормональних змін, щоб цей період минув максимально легко та комфортно? Ці та інші питання розкриває гінеколог-ендокринолог.


Що таке менопауза та як до цього підготуватися?

Менопауза супроводжується поступовим зниженням вироблення жіночих гормонів (естрогену й прогестерону) та згасанням функції яєчників. Дефіцит статевих гормонів не тільки впливає на репродуктивний стан, а ще й порушує обмінні процеси в організмі.

Клімактеричні зміни здатні серйозно впливати на якість життя жінки та спричиняти розвиток хворобливих станів:

  • типові клімактеричні розлади (затримка менструацій, ПМС);
  • приливи жару;
  • депресивні стани, безсоння, дратівливість, погіршення пам'яті та когнітивні порушення;
  • вегето-судинні порушення та артеріальна гіпертензія;
  • атипові форми клімактеричного синдрому (остеопороз, кардіоміопатія, напади бронхіальної астми).

Порада! Якщо вас турбують неприємні симптоми клімактеричного періоду, слід звернутися до гінеколога-ендокринолога, який проведе обстеження, надасть консультацію щодо зміни способу життя та харчування, а за необхідності - призначить терапію.


Як розпізнати початок переходу до менопаузи?

Виділяють декілька стадій періоду менопаузи, при якому спостерігаються зміни самопочуття та прогресування клімактеричних симптомів:

  1. Пременопауза. Характеризується зниженням продукції естрогенів, що впливає на яєчники та діяльність головного мозку. З'являються такі симптоми, як сухість піхви, безсоння, апатія, збільшення ваги, припливи жару, нетримання сечі, прискорене серцебиття. Ризик виникнення серцевих захворювань, інсульту, остеопорозу чи деменції збільшується.
  2. Перименопауза. Перехід до менопаузи та рік після останньої менструації. В цей період слід стежити за здоров'ям і пам'ятати про ризики виникнення небажаної вагітності.
  3. Постменопауза. Настає через рік після перименопаузи й супроводжується коливанням рівня гормонів і зміною проявів.

У клінічній практиці важливе значення мають перші два періоди та два роки постменопаузи. Саме в цей час жінка відчуває весь тягар фізіологічних та функціональних змін організму.


Сучасні можливості терапії клімактеричних змін

Жінки розуміють, що розквіт сексуального, соціального, професійного та ментального життя припадає не на 20-30 років, а на 45+. Тому треба уважно ставитися як до фізичного, так і до психоемоційного здоров'я.

Отже, менопауза - закономірний процес у житті кожної жінки. Вона не може «увімкнути» жіночі репродуктивні системи, щоб позбутися неприємних симптомів клімаксу, але контролювати це цілком можливо.

Слід періодично відвідувати ендокринолога та гінеколога, які призначать відповідне лікування:

  • немедикаментозна терапія: дотримання режиму дня, заняття спортом, раціональне харчування, ЛФК, санаторне лікування;
  • медикаментозні препарати: без впливу на рецептори естрогенів (заспокійливі засоби) та з дією на естрогенові рецептори (ЗГТ та фіто-SERM, гомеопатичні засоби).

Для жінок які відмовляються від гормональної терапії, ідеально підійде «Клімакто-гран» - комплексний натуральний негормональний засіб, що полегшує перебіг клімактеричного періоду. Він позитивно впливає на психоемоційний стан, зменшує відчуття тривожності, жару та припливів, стабілізує стан серцево-судинної системи, чинить ангіопротекторну, метаболічну, спазмолітичну та протизапальну дію.

Приймати «Клімакто-гран» легко: лише по 5 гранул 1-3 рази на добу протягом 3 тижнів з перервою на 7 днів. Курс лікування складає 3-6 тижнів, в залежності від симптомів.



Використана інформація із : nhu.com.ua

Коментарі:

Поки ніхто не залишив коментар до цієї статті

Як коментар приймається текст до 1000 символів без використання HTML коду

Опублікувати коментар